Vormingsaanbod Antwerpen


Voorstelling ‘Het Uur Blauw’

Johan Terryn verloor zijn vader in het midden van de eerste lockdown. Rouwen en verdriet delen werden sterk beperkt door de omstandigheden. Hij gebruikte dan maar zijn column op de radio om zijn rouwboodschap de wereld in te sturen. Vele luisteraars voelden zich geraakt en vertelden hem spontaan hun eigen verhaal over het gebrek aan nabijheid bij het afscheid.

Met twaalf van hen ging Johan in gesprek in de podcast ‘Het Uur Blauw’, tijdens een wandeling die begon in het pikkedonker en eindigde bij zonsopgang. Twaalf mensen vertelden zo hun verhaal. Het dertiende verhaal vertelt Johan op het podium: dat van zijn eigen rouwproces. ‘Het Uur Blauw’ is een unieke vertelling over wat het betekent om een geliefde te verliezen, over rouwen in bijzondere tijden, over afscheid zonder nabijheid. Van donker naar licht, zoals ook de zon op het uur blauw langzaam verschijnt.

Na de voorstelling is er de gelegenheid tot lotgenotencontact tijdens het genieten van een drankje.

De voorstelling sluit aan bij de ‘tiendaagse van de geestelijke gezondheid’ van Logo Kempen. In oktober staan ontmoeting en sociale verbondenheid centraal onder de noemer ‘samen veerkrachtig’. In het kader hiervan wordt ‘Het Uur Blauw’ i.s.m. de seniorenraad, de dienst volksgezondheid en het Mols Comité Kom op tegen Kanker en LotinCo ook in de namiddag gespeeld. Een mooi extra aanbod voorafgaand aan de Dag tegen Kanker en ten voordele van Kom op tegen Kanker via het Mols comité KotK en LotinCo.

  • Tekst en spel: Johan Terryn
  • Regie: Randall Casaer
  • Muziek: Céline Ottenburgh
  • Productie: in samenwerking met De Studio, met de steun van de Stad Antwerpen

Omwille van het coronavirus vragen wij jou een mondmasker op te zetten bij het betreden van de zaal en de nodige afstand te houden van de andere deelnemers.

Wanneer?   

woensdag 20 oktober 2021 om 14u00

Waar?       

Schouwburg Rex
Smallestraat 2
2400 Mol

Prijs:       

  • Voorverkoop jonger dan 23 jaar (t.e.m. 21 september 2021): 6 euro per persoon (vrijetijdscheques)
  • Voorverkoop vanaf 23 jaar (t.e.m. 21 september 2021): 10 euro per persoon
  • Kassa jonger dan 23 jaar: 6 euro
  • Kassa vanaf 23 jaar: 12 euro

Interesse?   

Schrijf je in op het nummer 014/33 09 00 of via https://www.getouw.be/activiteiten/detail/4675/johan-terryn.

Rolstoelgebruiker?

Bel naar 014/33 09 00 of mail naar cultuurbalie@gemeentemol.be. Er zal voor jou dan een aangepaste plaats worden gereserveerd.

Lieverthuis@lm.be

02/542.87.09